Κλείσιμο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων 2023 - Έναρξη νέας διαδικασίας για τη χρηματοδότηση δράσεων επικοινωνίας

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα

EE

Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (DG COMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοινώνει τη δημοσίευση νέων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για επιχορηγήσεις για τη συγχρηματοδότηση επικοινωνιακών δράσεων με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών 2024 και την καλύτερη κατανόηση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη δημοκρατία. Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στα κράτη μέλη μπορούν να υποβάλουν προτάσεις σε δύο γύρους, με καταληκτικές ημερομηνίες την 16η Μαΐου και την 29η Σεπτεμβρίου 2023 αντιστοίχως.

Οι στόχοι των δράσεων που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης είναι:

  • Η ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών από ένα ευρύ φάσμα σχετικά με το ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ, η ενίσχυση της κατανόησης του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του τρόπου με τον οποίο το ΕΚ επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή και των λόγων, ως εκ τούτου που είναι σημαντικό να συμμετέχει κανείς με την ψήφο του στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές του 2024, και στο πλαίσιο της κοινότητας together.eu.
  • Η προώθηση της αυξημένης συμμετοχής των ευρωπαίων πολιτών και οργανώσεων από όσο το δυνατόν πιο ποικίλες ομάδες, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ενεργό συμμετοχή, με έμφαση στην κινητοποίηση των πολιτών στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές, και στο πλαίσιο της κοινότητας together.eu.

Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων προβλέπει δύο γύρους υποβολής αιτήσεων με τις ακόλουθες προθεσμίες:

Πρώτος γύρος: οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν πρόταση από τις 27 Απριλίου 2023 έως τις 16 Μαΐου (18:00 ώρα Ελλάδος).

Δεύτερος γύρος: οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν πρόταση από τις 17 Μαΐου έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 (18:00 ώρα Ελλάδος).

Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν μία πρόταση και τους δύο γύρους, αλλά μπορούν να λάβουν μόνο μία επιχορήγηση στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων.

Οι αιτήσεις για επιχορήγηση θα πρέπει να υποβληθούν σε αυτόν τον σύνδεσμο. Μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις τεχνικής φύσεως σχετικά με το portal εδώ.

 

Χρονοδιάγραμμα

Δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων: Απριλίου 2023

Έναρξη υποβολής προτάσεων:  27 Απριλίου 2023 (πρώτος γύρος) και 17 Μαΐου 2023 (δεύτερος γύρος) 

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 16 Μαΐου 2023 (πρώτος γύρος) (18.00 ώρα Ελλάδας) και 28 Σεπτεμβρίου 2023 (δεύτερος γύρος) (18.00 ώρα Ελλάδας)

Περίοδος αξιολόγησης (ενδεικτικό):  Μάϊος – Ιούλιος 2023 (πρώτος γύρος) και Οκτώβριος – Νοέμβριος 2023 (δεύτερος γύρος)

Αποτέλεσμα αξιολόγησης, ενημέρωση των αιτούντων (ενδεικτικό):  Ιούλιος 2023 (πρώτος γύρος) και Δεκέμβριος 2023 (δεύτερος γύρος)

Υπογραφή συμφωνίας επιχορήγησηςΑύγουστος – Σεπτέμβριος 2023 (πρώτος γύρος) και Ιανουάριος 2024 (δεύτερος γύρος)

Υλοποίηση δράσεων:  Από την υπογραφή της συμφωνίας επιχορήγησης - Σεπτέμβριος 2023 - Ιούνιος 2024

Υλοποίηση δράσεων παρακολούθησηςΙούνιος 2024 – Δεκέμβριος 2024

Λένα Φλυτζάνη