Κλείσιμο

Ισραήλ: Προειδοποιεί ο Νετανιάχου για κλιμάκωση της βίας και απειλές κατά της ζωής του

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρεται σε «μία ξεκάθαρη απειλή δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ». 

Για κλιμάκωση της βίας και απειλές θανάτου, καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονται κατά των προγραμματισμένων δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του, προειδοποιεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του αναφέρει ότι ο Νετανιάχου άσκησε κριτική «στο όλο και μεγαλύτερο κύμα των καθημερινών προκλήσεων που περνάει τα σύνορα». 

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρεται σε «μία ξεκάθαρη απειλή δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ», όπως επίσης και σε απειλές κατά άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε σε μία ανάρτηση που έγινε στο Facebook από έναν έφεδρο συνταγματάρχη. Η ανάρτηση αυτή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν ένας πρωθυπουργός λαμβάνει δικτατορικές εξουσίες, ο πρωθυπουργός αυτός, στιγματίζεται από θάνατο..., μαζί με τους υπουργούς του και τους ανθρώπους που συμφωνούν με το κάλεσμά του».

Ο πρώην πιλότος μαχητικού αεροσκάφους που ηγήθηκε της επίθεσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το 1981 κατά του πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράκ, αργότερα, αποστασιοποιήθηκε από αυτή την ανάρτηση.

Η αστυνομία ωστόσο, ενεργοποίησε την πραγματοποίηση σχετικής έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ