ΚΑΙΡΟΣ

Προεδρικές δωρεές...

Πάνω από 42 εκατ. ευρώ σε δωρεές συγκέντρωσε το Μάρτιο ο υποψήφιος για το χρίσμα του δημοκρατικού κόμματός για τις προεδρικές εκλογές Μπαράκ Ομπάμα, υπερτερώντας της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής του Ιλινόι συγκέντρωσε 42,8 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την συγκέντρωση χρημάτων ενόψει της αναμέτρησής της Τρίτης με την εσωκομματική του αντίπαλο Χίλαρι Κλίντον στην Πενσυλβάνια, ανακοίνωσε η ομάδα του στην μηνιαία έκθεσή της για τη χρηματοδότηση.

Το ποσό αυτό υπολείπεται σημαντικά των 55 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσε ο Ομπάμα τον Φεβρουάριο, ωστόσο αποτελεί τη μεγαλύτερη επίδοση όλων των εποχών για προεδρικό υποψήφιο κατά την περίοδο των προκριματικών.

Η αναφορά της ομάδας της Γερουσιαστού Χίλαρι Κλίντον δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη, όμως πηγές του περιβάλλοντός της είχαν δηλώσει νωρίτερα πως αναμένουν να συγκεντρώσουν περί τα 20 εκατ. δολάρια.

Να συνταχθούν με τον Μπαράκ Ομπάμα, καλούν τη Δευτέρα τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ οι Φάϊνάνσιαλ Τάϊμς.

Σε άρθρό της η εφημερίδα εκφράζει την άποψη πως ο Ομπάμα θα πρέπει να αναδειχθεί όχι απλώς επειδή έχει εξασφαλίσει τους περισσότερους αντιπροσώπους στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά γιατί είναι ο καλύτερος υποψήφιος.

Πηγή: skai.gr