«Συνταγματάρχης Κανένας»: O Πριγκόζιν διαφημίζει… βιβλίο και στέλνει μήνυμα στο Κρεμλίνο

Ο Πριγκόζιν έχει επικρίνει ανοιχτά τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλερί Γκερασίμοφ, ενώ από τα «βέλη» του δεν έχει ξεφύγει και ο Πούτιν, όχι πάντως ονομαστικά

Στη διαφήμιση βιβλίων «το έριξε» το αφεντικό της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν! Ο Πριγκόζιν φωτογραφήθηκε στο κανάλι του στο Telegram με το μυθιστόρημα του στρατιωτικού αναλυτή Αλεξέι Σουκόνκιν «Συνταγματάρχης Κανένας». Και στέλνει μήνυμα στο Κρεμλίνο. 

«Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν συνιστά να διαβάσετε το βιβλίο του Αλεξέι Σουκόνκιν Συνταγματάρχης Κανένας, στο οποίο εξηγεί γιατί συμβαίνουν όλα σήμερα» αναφέρεται με νόημα στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι τυχαίο, παρότι ο συγγραφέας του επισημαίνει ότι είναι μυθοπλασία «από το εξώφυλλο μέχρι το οπισθόφυλλο». Ο ήρωας του βιβλίου, Ιγκορ Κοτλόφ, βρίσκεται μπλεγμένος στα γρανάζια των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ σταδιακά αποκαλύπτεται η διαφθορά  και η ανικανότητα ορισμένων κύκλων της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής. 

Σημειώνεται ότι ο Πριγκόζιν έχει επικρίνει ανοιχτά τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλερί Γκερασίμοφ, ενώ από τα «βέλη» του δεν έχει ξεφύγει και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όχι πάντως ονομαστικά. 

Ο άλλοτε αποκαλούμενος «σεφ του Πούτιν», που έχει ζητήσει να τον αποκαλούν πλέον «χασάπη του Πούτιν», δήλωσε εξάλλου την Τετάρτη ότι με επιστολές του έχει ζητήσει από εισαγγελείς να διερευνήσουν τα «εγκλήματα που έχουν διαπράξει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι»του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πριν και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Σήμερα έστειλα επιστολές στην Ανακριτική Επιτροπή και στο γραφείο του εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζητώντας τους να ελέγξουν το γεγονός της διάπραξης εγκλημάτων κατά την προετοιμασία και κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (ΕΣΕ) από πληθώρα υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

«Οι επιστολές αυτές δεν θα δημοσιευθούν λόγω του γεγονότος ότι οι ανακριτικές αρχές θα ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr