Ο Πριγκόζιν αναστέλλει βομβαρδισμούς στο Μπαχμούτ ώστε να επισκεφθούν την πόλη δημοσιογράφοι

Ο επικεφαλής της Wagner Πριγκόζιν λέει πως αναστέλλει το βομβαρδισμό του Μπαχμούτ με πυρά πυροβολικού για να επισκεφθούν την πόλη αμερικανοι δημοσιογράφοι        

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner δήλωσε σήμερα πως αναστέλλει το βομβαρδισμό του Μπαχμούτ με πυρά πυροβολικού ώστε να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις στην άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου να δείξουν με ασφάλεια την πόλη σε Αμερικανούς δημοσιογράφους που πραγματοποιούν επίσκεψη εκεί.

Η Wagner είναι η αιχμή του δόρατος της ρωσικής επίθεσης στο Μπαχμούτ από το περασμένο καλοκαίρι. Η μάχη που διεξάγεται εκεί είναι η πιο μακρά και αιματηρή ως τώρα του πολέμου, όμως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μέχρι στιγμής ματαιώσει τις προσπάθειες των Ρώσων για να καταλάβουν ολόκληρη την πόλη.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της Wagner, αναφέρει σε ηχητικό μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου του:

«Ελήφθη απόφαση να ανασταλούν τα πυρά πυροβολικού ώστε οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι να μπορέσουν να κινηματογραφήσουν με ασφάλεια το Μπαχμούτ και να πάνε σπίτι τους».

Στο ίδιο μήνυμα ο Πριγκόζιν προειδοποιεί την ουκρανική πλευρά να μην επιχειρήσει να φέρει επιπλέον δυνάμεις καλυπτόμενη πίσω από την επίσκεψη των δημοσιογράφων.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα από ανεξάρτητη πηγή αν η Wagner ανέστειλε πράγματι τα πυρά πυροβολικού ή όχι.

Χθες, Τετάρτη, ο Πριγκόζιν είχε καταφερθεί εναντίον του υπουργείου Άμυνας λέγοντας πως δεν στέλνει στους μαχητές του τα πυρομαχικά που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ