«Πρέπει να απαγάγουμε και να φυλακίσουμε Αμερικανό βουλευτή», είπε ο πρόεδρος εθνικιστικού κόμματος στη Ρωσία

Με την ένταση  μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας να βρίσκονται ήδη στο... κόκκινο, ο  μηχανισμός προπαγάνδας του Κρεμλίνου ρίχνει περισσότερη  λάδι στη φωτιά.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή «60 Minutes» της κρατικής τηλεόρασης την Τετάρτη, το μέλος της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος του ρωσικού εθνικιστικού κόμματος, Ροντίνα, Αλεξέι Ζιράβλιοβ, υποστήριξε ανοιχτά την απαγωγή και τη φυλάκιση του Αμερικανού βουλευτή, Ρούμπεν Γκαλέγκο, για τα σχόλια που έκανε σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της συνεχιζόμενης Ουκρανίας. -Ρωσική κρίση.

Ειδικότερα, μετά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία, ο Γκαλέγκο προέτρεψε την κυβέρνηση Μπάιντεν να λάβει πρόσθετα μέτρα για να αποτρέψει τη ρωσική επιθετικότητα προς τη γείτονά της επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία και εξοπλίζοντας την Ουκρανία. Στη συνέντευξή του από το Κίεβο την Κυριακή, ο Γκαλέγκο ανέφερε ακόμη ότι «η όρεξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία μπορεί να μετριαστεί μόνο από μια σκληρή στρατιωτική απάντηση».

«Μπορούμε να τον αρπάξουμε από την Ουκρανία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, με τις δυνατότητές μας», ανέφερε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος, ως απάντηση στα όσα είπε ο Αμερικανός.Ο Γκαλέγκο επισήμανε ακόμη  ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφοδιαστεί με πιο προηγμένα όπλα που «θα επιβαρύνουν πραγματικά τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων και, ξέρετε, δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκοτώσουμε μερικούς Ρώσους». Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι «καταλαβαίνουν μόνο την καθαρή ισχύ και πρέπει να δώσουμε στον ουκρανικό στρατό και τις ειδικές δυνάμεις τη δυνατότητα να το κάνουν».

Ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι ο βουλευτής αναφερόταν στην ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας —σε περίπτωση που το Κρεμλίνο καταφύγει σε περαιτέρω κλιμάκωση— τα λόγια του προκάλεσαν οργή στη Μόσχα. Μετά το βίντεο που παρουσίαζε το σχόλιο του Γκαλέγκο, η παρουσιάστρια του ρωσικού «60 Minutes», Όλγα Σκαμπέβα, περιέγραψε τους Αμερικανούς ως «παράσιτα» που «δεν γνωρίζουν ιστορία». Ο  πρόεδρος του ρωσικού εθνικιστικού κόμματος, Ροντίνα, Αλεξέι Ζιράβλιοβ πρόσθεσε ότι ο Γκαλέγκο θα πρέπει να τίθεται υπό παρακολούθηση και να απάγεται κάθε φορά που ταξιδεύει ξανά, προκειμένου να τον μεταφέρει στη Ρωσία. «Θα έπρεπε να ψάχνουμε για αυτό το μπουμπούκι και αν ταξιδέψει οπουδήποτε, πιάστε τον σαν τον Μπουτ και φέρτε τον εδώ», διευκρίνισε.

Πηγή: Thedailybeast.com