Πούτιν: Έχουμε «μεγάλο σεβασμό» στον ουκρανικό λαό - Η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές θα «σταθεροποιηθεί»

«Προχωρούμε από το γεγονός ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ήρεμα αυτά τα εδάφη», δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτικές του δηλώσεις

Το σεβασμό που νιώθει για τον ουκρανικό λαό επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνοντας ότι στις τέσσερις ελεγχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ανακήρυξε την Παρασκευή ως έδαφος της Ρωσίας, αναμένει να «σταθεροποιηθεί» η κατάσταση.

«Προχωρούμε από το γεγονός ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ήρεμα αυτά τα εδάφη», δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτικές του δηλώσεις κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με δασκάλους.

Αναφερόμενος στον ουκρανικό λαό ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πάντα, και ακόμη και σήμερα, παρά την τρέχουσα τραγωδία, τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τον ουκρανικό λαό, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και ούτω καθεξής», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος, Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε νωρίτερα πως οποιαδήποτε «ρωσικά αντικείμενα» στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι και η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι μέρος ενός αμυντικού πολέμου.

Πηγή: skai.gr