Κρεμλίνο: Ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Ντονμπάς - Είναι μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS

Στις κατεκτημένες περιοχές του Ντονμπάς (Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ) αναμένεται να μεταβεί σύντομα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωνοντας -και- με την περουσία του την προσάρτησή τους στη ρωσική κυριαρχία.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Σίγουρα θα συμβεί, επειδή είναι μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στις 5 Οκτωβρίου, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Τα εδάφη που «προσάρτησε» η Μόσχα είναι το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα.

Η διαδικασία προσάρτησης, η οποία είναι παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προέκυψε μετά από τα λεγόμενα δημοψηφίσματα στις περιοχές. Τα δημοψηφίσματα απορρίφθηκαν καθολικά ως «πλαστά» από την Ουκρανία και τα δυτικά έθνη.

Παρ' ότι οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι αυτές οι περιοχές ανήκουν πλέον στη Ρωσία, τα στρατεύματα της Μόσχας δεν ελέγχουν το σύνολο αυτών των εδαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ