Ξαφνικά ο Πούτιν στην Κριμαία: Συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 9 χρόνια από την προσάρτησή της- Δείτε βίντεο

Ο 70χρονος Ρώσος ηγέτης, αψηφώντας επιδεικτικά την Δύση έφτασε σήμερα στην προσαρτημένη Κριμαία, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

O Βλαντιμίρ Πούτιν, μόλις μια μέρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, εθεάθη σε μια αιφνιδιαστική και απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην Κριμαία, κουτσαίνοντας καθώς οι αναφορές ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας πληθαίνουν προοδευτικά.

opoo

Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως την εξέλιξη αυτή, αλλά ο εκπρόσωπός του την χαρακτήρισε "άκυρη" και είπε ότι η Ρωσία θεωρεί "απαράδεκτα και εξωφρενικά" τα ερωτήματα που ήγειρε το ΔΠΔ.

Ο 70χρονος Ρώσος ηγέτης, αψηφώντας επιδεικτικά την Δύση έφτασε σήμερα στην προσαρτημένη Κριμαία, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σε σχετικά βίντεο  που κάνουν το γύρο του διαδικτύου ο Πούτιν αποτυπώνεται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, το οποίο έχει γίνει στόχος επανειλημμένων ουκρανικών επιδρομών τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Πούτιν εθεάθη με τον υπασπιστή του Mikhail Razvozhayev, κυβερνήτη της κατεχόμενης Σεβαστούπολης, περικυκλωμένος από έξι ογκώδεις σωματοφύλακες που φορούσαν προφανώς αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ο 70χρονος ηγέτης φάνηκε να νιώθει δυσφορία περπατώντας σε αντίθεση με προηγούμενες εμφανίσεις του αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα και την πόλη της Σιβηρίας Ουλάν-Ούντε.

Εκτιμάται πως έφτασε στο λιμάνι - αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας - με ένα μαύρο Toyota Land Cruiser.

«Ο Πρόεδρός μας, Βλαντιμίρ Πούτιν ξέρει πώς να κάνει ευχάριστες εκπλήξεις», είπε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης.

Όπως εξήγησε ο Razvozhayev που δεν αναγνωρίζεται ως κυβερνήτης της Σεβαστούπολης από την Δύση, ο Πούτιν επρόκειτο να έρθει σε επαφή μαζί του μέσω τηλεδιάσκεψης, όμως ανταυτού επισκέφθηκε απροσδόκτη την χερσόνησο, είπε ο κυβερνήτης και πρόσθεσε πως ο Πούτιν οδήγησε ο ίδιος μέχρι τη Σεβαστούπολη.

«Επειδή σε μια τόσο ιστορική μέρα, ο πρόεδρος είναι πάντα με τη Σεβαστούπολη και τους κατοίκους της Σεβαστούπολης. Η χώρα μας έχει έναν απίστευτο ηγέτη», σχολίασε.

Μαζί με τον Πούτιν ήταν και ο ορθόδοξος επίσκοπος Tikhon Shevkunov, προσωπικός εξομολόγος του.

Ο Πούτιν εθεάθη να βαδίζει κοντά σε άλλα άτομα στη Σεβαστούπολη, σε αντίθεση με άλλες εμφανίσεις -ιδίως την Παρασκευή- όταν απευθυνόταν σε ολιγάρχες και ηγέτες επιχειρήσεων από απόσταση.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε και το Παιδικό Κέντρο Korsun στη Σεβαστούπολη.

jjjj

Είναι η πρώτη του επίσκεψη στην προσαρτημένη χερσόνησο εδώ και τρία χρόνια.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, οκτώ χρόνια πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι θα δώσει μάχη για να εκδιώξει τη Ρωσία από την Κριμαία και από άλλα εδάφη τα οποία η Μόσχα έχει καταλάβει στη διάρκεια αυτού πολέμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- DAILY MAIL