Πούτιν: Οι αμερικανικές απειλές θυμίζουν τα μοιραία σφάλματα της Σοβιετικής Ένωσης

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι "αρκετά ισχυρές" ώστε να γλιτώσουν όταν απειλούν άλλες χώρες, ένα λάθος-που όπως είπε-οδήγησε στην κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Πούτιν έκανε τα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου αργά χθες το βράδυ μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, και λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η κυβέρνηση του οποίου τον Απρίλιο επέβαλε μια ευρεία γκάμα κυρώσεων στη Ρωσία.

"Ακούμε απειλές από το Κογκρέσσο, από άλλες πηγές. Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής προσέγγισης των ΗΠΑ. Εκείνοι που το κάνουν προφανώς υποθέτουν πως οι ΗΠΑ έχουν τέτοια οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ ώστε να μπορούν να γλιτώσουν. Δεν τρέχει κάτι, αυτό νομίζουν", είπε ο Πούτιν σημειώνοντας ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του θυμίζει την Σοβιετική Ένωση.

"Το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες είναι ότι νομίζουν πως είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κάνουν κάποια λάθη. Θα τους αγοράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα τους εκφοβίσουμε, θα κάνουμε μια συμφωνία με αυτούς, θα τους δώσουμε περιδέραια, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία. Και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Έρχεται μια στιγμή που πλέον δεν μπορούν να λυθούν".

Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, όπως έχουν ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο, για να συζητήσουν "όλο το εύρος των επιτακτικών ζητημάτων", σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ