ΚΑΙΡΟΣ

Πούτιν: Μου αρέσει ο ΜακΚέιν αλλά ζει στον παλιό κόσμο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, σημείωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν «του αρέσει», αλλά ζει «στον παλιό κόσμο».

Μιλώντας στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους τόνισε ότι πλέον η Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Ο ΜακΚέιν είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Πούτιν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος για τη διεθνή ασφάλεια, καλώντας το Κογκρέσο να λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Μου αρέσει ο γερουσιαστής ΜακΚέιν σε κάποιο βαθμό. Δεν αστειεύομαι. Μου αρέσει για τον πατριωτισμό του και μπορώ να καταλάβω τη συνέπειά του όταν παλεύει για τα συμφέροντα της πατρίδας του», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Άνθρωποι με τέτοιες αντιλήψεις σαν του γερουσιαστή, ωστόσο, ζουν ακόμη στον Παλιό Κόσμο. Είναι διστακτικοί στο να κοιτάξουν προς το μέλλον, δεν θέλουν να αναγνωρίσουν πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Πηγή: skai.gr