Πούτιν: Μάταιες οι προσπάθειες να ακυρώσουν τον πολιτισμό μας, να ακυρώσουν τη Ρωσία

Επιμένει στο σενάριο της «απειλούμενης Ρωσίας» ο Πούτιν. 

Βολές κατά της Δύσης εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν στους συμμετέχοντες του φόρουμ Tavrida.Art, επιμένοντας στο σενάριο της «απειλούμενης Ρωσίας».
.
«Όλες οι προσπάθειες να ακυρώσουν τον πολιτισμό μας, να ακυρώσουν τη Ρωσία είναι μάταιες. Αυτό είναι απλώς βλακεία» ανέφερε στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.  

«Όσοι σκέφτονται το αντίθετο, δυστυχώς γι 'αυτούς, δεν έχουν μάθει τα μαθήματα της ιστορίας» πρόσθεσε σε βιντεομήνυμά του, σημειώνοντας ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι. 

Για να αντιμετωπίσει τη Δύση ο ρώσος πρόεδρος ενισχύει τη συνεργασία του με Ιράν, Τουρκία, Κίνα και Βόρεια Κορέα. Τη Δευτέρα διαβεβαίωσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ότι οι δύο χώρες θα «επεκτείνουν τις ευρείες και εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις με κοινές προσπάθειες» μετέδωσε το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Σε επιστολή του προς τον Κιμ επ’ ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσης της Βόρειας Κορέας, ο Πούτιν αναφέρει ότι οι στενότερες σχέσεις θα ήταν προς το συμφέρον των δύο κρατών και θα συνέβαλαν να ενισχυθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της κορεατικής χερσονήσου και της περιφέρειας της βορειοανατολικής Ασίας, πρόσθεσε το KCNA.

Εξάλλου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επαναβεβαίωσε την Δευτέρα ότι σκοπός του είναι ο στρατός της Ρωσίας να καταλάβει εξ ολοκλήρου το Ντονμπάς -την ανατολική Ουκρανία-, σχεδόν έξι μήνες αφού διέταξε αυτή που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και η Δύση και το Κίεβο απρόκλητο πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε απευθυνόμενος σε προσκεκλημένους σε έκθεση όπλων κοντά στη Μόσχα ότι ο ρωσικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους που ορίστηκαν στις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ