Πούτιν: Ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας - Έτοιμοι οι πύραυλοι Sarmat με πυρηνικές κεφαλές στο τέλος του 2022

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εν δυνάμει στρατιωτικές απειλές και κινδύνους», δήλωσε ο Πούτιν.

Η Ρωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εν δυνάμει στρατιωτικές απειλές και κινδύνους», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι οι νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «Σαρμάτ» που δοκιμάσθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι μπορούν να φέρουν 10 και πλέον πυρηνικές κεφαλές και συστήματα παραπλάνησης θα είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν πριν το τέλος του έτους. «Πραγματοποιήσαμε μια επιτυχημένη δοκιμή του βαρέως ICBM Sarmat. Αναμένουμε ότι το πρώτο τέτοιο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο στρατός και το ναυτικό της Ρωσίας «ενισχύονται ήδη σε όλα τα σημαντικά τμήματα», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί».

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Ρωσίας θα είναι ο εξοπλισμός του στρατού της χώρας με νέα όπλα, όπως τα συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας S-500 που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, είπε ο Πούτιν.

Ο στρατός θα πρέπει να «διευρύνει τη χρήση της ρομποτικής, των πιο πρόσφατων μέσων διοίκησης και αναγνώρισης και drones» και «να αναπτύξει ενεργά όπλα βασισμένα σε νέες φυσικές αρχές», συμπεριλαμβανομένων «λέιζερ, ηλεκτρομαγνητικών και άλλων τύπων όπλων.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr