Πούτιν: Με διάταγμα ανακήρυξε τη Μελιτόπολη και τη Μαριούπολη «πόλεις στρατιωτικής δόξας»

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η αποσταθεροποίηση του κράτους ξεκινά με τη διαστρέβλωση της ιστορίας

Διάταγμα μέσω των οποίων απονέμει τον τίτλο «πόλεις στρατιωτικής δόξας» στην Μελιτόπολη και την Μαριούπολη, οι οποίες βρίσκονται ακόμη υπό ρωσική κατοχή, υπέγραψε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σημειώνεται από το μεσημέρι σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της Νίκης στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι σε πολλά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, το σενάριο της κρατικής αποσταθεροποίησης μέσω της υπονόμευσης των βασικών αξιών και της παραποίησης και παρερμηνείας της ιστορίας έχει εφαρμοστεί στην πράξη, γι΄αυτό και υποσχέθηκε να τους βάλει «ένα εμπόδιο εγκαίρως».

Από πολλές απόψεις, η αποσταθεροποίηση των κρατών και των λαών ξεκινά με τη «διαστρέβλωση της ιστορίας, τη δημιουργία μύθων, τη διάβρωση των αξιών», είπε ο Πούτιν. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες να ξαναγραφεί η παγκόσμια ιστορία γίνονται πιο επιθετικές, με προφανή στόχο να διχάσουν τους ανθρώπους, να τους στερήσουν πρότυπα και τελικά να τους αποδυναμώσουν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι το σενάριο της αποσταθεροποίησης του κράτους μέσω της υπονόμευσης των βασικών αξιών, της παραποίησης και της παρερμηνείας της ιστορίας έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. 

«Υπήρξαν προσπάθειες να γίνει το ίδιο με τη χώρα μας, με τη Ρωσία», είπε, προσθέτοντας πως «όπως έχω ήδη πει, τους βάλαμε ένα φράγμα εγκαίρως  για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας».

Πηγή: skai.gr