Κλείσιμο

Πώς σχολιάζει η Τουρκία το βέτο Τραμπ στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της

Η Τουρκία περίμενε το βέτο που άσκησε ο Τραμπ στο νομοσχέδιο για τις κυρώσεις σε βάρος της, καθώς ο Ερντογάν διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ωστόσο, η Άγκυρα γνωρίζει ότι δε θα αλλάξει κάτι και αυτός είναι και ο λόγος που χθες ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «νέα σελίδα» που επιθυμεί να ανοίξει η χώρα του με την Ε.Ε, αλλά και με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και είπε μάλιστα ότι «ελπίζω ο Αμερικανός πρόεδρος να δώσει τη σημασία που πρέπει στην Τουρκία». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κι ευχήθηκε το νέο έτος να μην είναι σαν το 2020 που δε δόθηκε η σημασία που απαιτείτο στην Τουρκία.

«Το 2020 ήταν μια χρονιά που οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε δοκιμάστηκαν από τις πλασματικές ατζέντες. Η Ε.Ε. πρέπει να λυτρωθεί από τη στρατηγική της τύφλωση που την απομακρύνει από την Τουρκία. Το νέο έτος επιθυμούμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Γι’ αυτό κι έχουν αξία οι επικοινωνίες που είχα με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Μισέλ. Όπως πιστεύω και ο κύριος Μπάιντεν θα δώσει αξία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 

 

 

 

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη μιλά για τη μάχη απέναντι στον χρόνο.

Πηγή: skai.gr