Πολωνός ΥΠΕΞ: Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε Leopard στην Ουκρανία «ανεξάρτητα» από τις αποφάσεις άλλων χωρών

Σίγουρα, θα στείλουμε αυτά τα τανκς», είπε ο Ζμπίγκνιου Ράου στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Πολωνία είναι κάτι «περισσότερο από αποφασισμένη» να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία ανεξάρτητα από το εάν άλλες χώρες συμμετάσχουν ή όχι στο σχέδιο, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας.

«Σίγουρα, θα στείλουμε αυτά τα τανκς», είπε ο Ζμπίγκνιου Ράου στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απάντηση αυτή από τον  Πολωνό υπουργός Εξωτερικών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση νωρίτερα σήμερα του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος είπε ότι «προϋπόθεση» για την Πολωνία είναι η συμφωνία με ένα «μικρό συνασπισμό» κρατών που είναι πρόθυμα να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Ο Ράου δήλωσε τη Δευτέρα ότι «μένει να καθοριστεί» εάν άλλες χώρες θα συμμετάσχουν με την Πολωνία για την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία και ότι «υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς ο υπουργός Εξωτερικών αν η Πολωνία θα ζητούσε άδεια, ο Ράου είπε «θα το κάνουμε, σίγουρα».

Όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του για την προσέγγιση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών είπε: «Οι γερμανικές αντιδράσεις θα μπορούσαν να είναι πιο αποφασιστικές και πιο δυναμικές».

Πηγή: skai.gr