ΚΑΙΡΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στη Βουλγαρία

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Βουλγαρία, μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζει τη χώρα σε βαθμό που προκάλεσε την παραίτηση δύο υπουργών.

Το Σάββατο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Σεργκέι Στανίσεφ δήλωσε ότι αποχωρούν από την κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ρούμεν Οβτσάροφ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκεόργκι Πετκάνοφ.

Ο τελευταίος είχε υποβάλει την παραίτησή του στις αρχές της εβδομάδας, παραπονούμενος για έλλειψη κονδυλίων η οποία παρεμποδίζει τη μεταρρύθμιση.

Η γενική εισαγγελία, πάντως, έχει ανακοινώσει ότι ελλείψει επαρκών στοιχείων δεν θα κινήσει τη διαδικασία κατά του υπουργού στο πλαίσιο του σκανδάλου υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων, κατάχρησης εξουσίας και απόπειρας χειραγώγησης της δικαιοσύνης.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αποχώρηση του υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, δήλωσε ότι "με δεδομένη αυτή την πολιτική κατάσταση, χρειάζεται μία ισχυρή ηθική χειρονομία".Πηγή: skai.gr