Κλείσιμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς νερό και ρεύμα το Χάρκοβο

Oι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου με πλήγματα ακριβείας, υποστήριξε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση έπληξαν πολλές περιοχές της περιφέρειας του Χάρκιβ της βορειοανατολικής Ουκρανίας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν στρατηγικής σημασίας υποδομές, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής χτύπησαν ζωτικής σημασίας υποδομές στην πόλη και την περιφέρεια του Χάρκιβ», έγραψε στο Telegram Ο Ολεγκ Σινεχούμποφ.

«Σε πολλά κατοικημένα κέντρα δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στους τόπους των επιθέσεων αυτών και οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων αντιμετωπίζουν τις φωτιές».

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ενεργειακές υποδομές της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ της κεντρικής Ουκρανίας, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές πόλεις, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Ορισμένες πόλεις και κωμοπόλεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι Ρώσοι χτύπησαν ενεργειακές υποδομές. Δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με τις ήττες επί του πεδίου της μάχης», έγραψε στο Telegram ο Βαλεντίν Ρεζνισένκο.

«Θα τα καταφέρουμε. Ολες οι υπηρεσίες επιχειρούν. Θα αποκαταστήσουμε τα πάντα το συντομότερο δυνατόν».

Η τάση του ρεύματος έπεσε και στην περιοχή του Σούμι στην βορειοανατολική Ουκρανία και ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντμίτρο Ζιβίτσκι κάλεσε τους κατοίκους να αποσυνδέσουν τις ηλεκτρικές συσκευές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ