Για πρώτη φορά το Κρεμλίνο παραδέχεται σημαντικές στρατιωτικές απώλειες στην Ουκρανία - Live όλες οι εξελίξεις

Στην ελληνική ομογένεια της Μαριούπολης, με έκκληση να μη γίνει «Θερμοπύλες», εστίασε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Παράλληλα, έκανε εκτενείς αναφορές στους δεσμούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, που συνδέουν Ελλάδα και Ουκρανία, ζητώντας βοήθεια προς τη χώρα του.

Στο διεθνές δικαστήριο, για εγκλήματα πολέμου στην Μαριούπολη όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ομογενείς προτίθεται να προσφύγει η Ελλάδα όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα, προσερχόμενος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις της ρωσικής πλευράς στην απόφαση της Αθήνας να απελάσει 12 μέλη της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, είπε ότι η χώρα μας δεν υποτάσσεται σε διμερείς σχέσεις και είναι αδιαπραγμάτευτη η αντίθεσή της στην εισβολή στην Ουκρανία. 

Την ίδια ώρα σάλο προκαλούν αποκαλύψεις του γερμανικού Spiegel, που επικαλείται πληροφορίες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες υποκλαπείσες συνομιλίες Ρώσων για τη σφαγή στη Μπούκα, δείχνουν ότι η σφαγή αμάχων αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Κρεμλίνου.

Χθες, η ουκρανική κυβέρνηση κάλεσε τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών να φύγουν άμεσα από την ευρύτερη περιοχή γιατί μπορεί να βρεθούν εγκλωβισμένοι εν μέσω μαχών, τις επόμενες ημέρες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μπαλακλίγια, κοντά στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία μετά από επίθεση του ρωσικού πυροβολικού σύμφωνα με ανάρτηση του γραφείου της τοπικής Εισαγγελίας στο Telegram.

«Η Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη για να κρύψει τα "χιλιάδες" θύματα στην πολιορκημένη πόλη, όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί», κατήγγειλε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Αποκάλεσε τους Ρώσους Ναζί επισημαίνοντας ότι στην Μπούκα, το Ιρπίν, το Χοστομέλ, έκαψαν οικογένειες.

Σε νέο διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους δυτικούς πολιτικούς να συμφωνήσουν το ταχύτερο στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, υποστηρίζοντας πως η καθυστέρηση του μέτρου, στοιχίζει σε Ουκρανούς τις ζωές τους.

Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να επιμένει ότι η Ρωσία πρέπει  να αποκλειστεί εντελώς από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παρακαλώ περιμένετε...