«Σκοτώστε τον Πούτιν»: Η απάντηση του Λευκού Οίκου στην προτροπή του Αμερικανού γερουσιαστή

Απάντηση στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή που τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος, έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Λευκός Οίκος.

«Δεν συνηγορούμε υπέρ της δολοφονίας του ηγέτη μιας ξένης χώρας ή υπέρ της αλλαγής καθεστώτος. Δεν είναι αυτή η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκρέιαμ είχε ζητήσει «κάποιος στη Ρωσία "να βγάλει από τη μέση" αυτόν τον τύπο», αναφερόμενος στον Πούτιν.  «Υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό;» διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ, η Σεσίλια Ράους, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε οικονομικά θέματα, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές που έχει εάν αποφασίσει να περιορίσει την κατανάλωση ρωσικών ενεργειακών πόρων στις ΗΠΑ. Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν εισάγουν «πολύ» ρωσικό πετρέλαιο.

«Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τον σταθερό εφοδιασμό» είπε κατά την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, στον Λευκό Οίκο. Η κυβέρνηση «εξετάζει τις διάφορες επιλογές που θα μπορούσε να εφαρμόσει άμεσα» εφόσον χρειαστεί, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ