Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο παραγωγής τεθωρακισμένων στα περίχωρα του Κιέβου

Ένα στρατιωτικό εργοστάσιο σε προάστιο του Κιέβου, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, έγινε σήμερα το πρωί στόχος βομβαρδισμού, διαπίστωσε δήμοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στο Κίεβο ένα στρατιωτικό εργοστάσιο.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και εμποδίζουν την πρόσβαση στο συγκρότημα του εργοστασίου, απ' όπου υψώνεται καπνός. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Facebook πως δεν έχει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διασώστες και ιατρικό προσωπικό εργάζονται στο σημείο. 

Σ'υμφωνα με τοπικούς Ουκρανούς αξιωματούχους έγινε επίσης σήμερα το πρωί γνωστό ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από ρωσικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία.

Έκρηξη σημειώθηκε στην περιφέρεια Νταρνίτσκι του Κιέβου, ανέφερε ο Κλίτσκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Η περιφέρεια αυτή βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν κτίρια παραγωγής εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο και μια εγκατάσταση επισκευής στρατιωτικών εξοπλισμών στο Νικολάεφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πλήγματα έγιναν με υψηλής ακριβείας όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ρωσία κατέρριψε επίσης ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το Ιντερφάξ, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της Λουγκάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι ανέφερε επίσης με ανάρτησή του στο Ίντερνετ πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού σ' αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.

Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στο Λισισάνσκ και το Σιεβιεροντονέτσκ, όπου έχουν διακοπεί η παροχή αερίου και η υδροδότηση, ανέφερε ο Γκαϊντάι, επίσης στην εφαρμογή Telegram.

«Απομακρυνθείτε από τις περιοχές αυτές όσο εξακολουθεί να είναι δυνατό», ανέφερε ο Γκαϊντάι σε επόμενη ανάρτηση προσθέτοντας ότι λεωφορεία είναι έτοιμα γι' αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Εξάλλου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε στη διάρκεια επίθεσης την περασμένη νύκτα σε μικρό χωριό κοντά στην Πολτάβα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας στην κεντρική Ουκρανία, ανέφερε με ανάρτησή του στη Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντμίτρο Λούνιν.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε πως εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει συμφωνηθεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και από την πολιορκημένη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα.

Η Βερεστσούκ ανέφερε σε δήλωσή της πως πέντε από τους εννέα διαδρόμους πρόκειται να ανοίξουν από την περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για την οποία τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ