Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού ανακοίνωσε το Κίεβο

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε το διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο ουκρανικός στρατός. 

Το αεροδρόμιο της Οδησσού επλήγη από ρωσικό πύραυλο που κατέστρεψε τον διάδρομο, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Μαρτσένκο.

"Σήμερα, ο εχθρός έπληξε από την Κριμαία με ένα παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα Bastion. Ο διάδρομος προσγείωσης - απογείωσης του αεροδρομίου της Οδησσού καταστράφηκε. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν θύματα", δήλωσε ο κυβερνήτης σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.
 


 

Στόχος ουκρανικών βομβαρδισμών σημείο ελέγχου στην επαρχία Κουρσκ λένε οι Ρώσοι

Ο κυβερνήτης της ρωσικής δυτικής επαρχίας Κουρσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ότι εκτοξεύτηκαν από την κατεύθυνση της Ουκρανίας πολυάριθμοι όλμοι σε ένα ρωσικό σημείο ελέγχου.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ρομάν Σταροβόιτ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα ούτε ζημιές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την εγκυρότητα των ισχυρισμών του κυβερνήτη. Η ουκρανική πλευρά δεν σχολίασε το συμβάν.

Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου 

Η Ουκρανία πραγματοποίησε σήμερα μια ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία, με επτά στρατιώτες και επτά αμάχους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Μεταξύ των στρατιωτών ήταν μια γυναίκα που είναι έγκυος πέντε μηνών, πρόσθεσε.

Η Βερεσούκ δεν διευκρίνισε πόσοι Ρώσοι παραδόθηκαν στη Μόσχα κατά την ανταλλαγή αυτή.

Οι δύο χώρες έχουν ανταλλάξει αιχμαλώτους αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που άρχισε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, και την Πέμπτη η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία παρέδωσε 33 Ουκρανούς στρατιώτες.

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ρωσίας

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Παρασκευή το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενήργησε με «διαστροφή» στην εισβολή  στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι έγινε εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, διερωτήθηκε πώς κάποιος «ηθικός άνθρωπος» θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις φρικαλεότητες που διέπραξε η Ρωσία.

«Δεν νομίζω ότι εκτιμούσαμε απόλυτα το βαθμό στον οποίο (ο κ. Πούτιν) θα έφθανε σε αυτό το είδος βίας και σκληρότητας», είπε ο κ. Κίρμπι.

Όμως ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ απέρριψε τις κατηγορίες. Χαρακτήρισε το σχόλιο του κ. Κίρμπι ως «προσβλητικό και απαράδεκτο». Ο κ. Αντόνοφ κατηγόρησε τον Κίρμπι ότι «καταφεύγει σε προσβολές του δρόμου».

«Έχει γίνει κανόνας εδώ οι αξιωματούχοι της (αμερικανικής) κυβέρνησης να βασίζουν τις κρίσεις τους σε βρώμικα ψέματα των ουκρανικών αρχών» υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr