Κλείσιμο

ΕΕ: Ο Ζοζέπ Μπορέλ συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την Ουκρανία την Κυριακή

Πυρετώδεις η διπλωματικές ζυμώσεις με αντικείμενο τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία,

Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο Κυριακή στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) συγκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Συγκαλώ τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18:00 για να υιοθετήσουμε περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter.
 

Αύριο Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για να συζητήσουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT, ανέφερε νωρίτερα Ευρωπαίος Αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Tο Βερολίνο σκληραίνει τη στάση του έναντι της επιθετικότητας της Μόσχας, τόσο με την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, όσο και με τον «στοχευμένο και λειτουργικό» αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT. 

Σε "στοχευμένο και λειτουργικό" περιορισμό του διεθνούς μηχανισμού πληρωμών SWIFT για τη Ρωσία συμφώνησε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήταν ο τελευταίος ηγέτης κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ακόμη συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT. Για τη στάση του αυτή αντιμετωπίζει μάλιστα δριμεία κριτική από το ίδιο του το κόμμα.

Πηγή: skai.gr