Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα - Live ολες οι εξελίξεις

Το κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία και η αντίδραση της ΕΕ για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν ελλείψεων αποτέλεσε μια σημαντική κλιμάκωση από την πλευρά της Μόσχας, που βρίσκεται σε απόλυτη ρήξη με τη Δύση.

Οι δυτικές χώρες ενισχύουν με βαρύ οπλισμό πλέον την Ουκρανία, προκαλώντας την οργή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος απείλησε ανοιχτά ότι θα πλήξει αστραπιαία όποιον απειλήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις σε τίτλους:

  • Η Ρωσία διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία καθώς αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια. Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα παραλάβουν φυσικό αέριο από γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εκβιάζει την ΕΕ.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε πως η Μόσχα θα πλήξει αστραπιαία οποιαδήποτε χώρα παρέμβει στον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να διπλασιάσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία, κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.
  • Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Χερσώνα που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυραυλικές επιθέσεις έγιναν από τον ουκρανικό στρατό.
  • Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι ρωσική στρατιωτική μονάδα εκτέλεσε Ουκρανούς όταν εκείνοι επιχείρησαν να παραδοθούν κοντά στο Ντονέτσκ.
  • Για στρατηγική ήττα της Ρωσίας έκανε λόγο ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ προειδοποιώντας ότι έρχονται «εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες».
  • Δεν υπάρχει συμφωνία για συνάντηση μεταξύ των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με το σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.
Παρακαλώ περιμένετε...