Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις - Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Κίεβο

Συνεχίζεται η παγκόσμα κατακραυγή στον απόηχο των φρικαλεοτήτων στην Μπούκα, ενώ απίστευτες είναι οι αγριότητες που έλαβαν χώρα και στην Μποροντιάνκα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, στοχοποιώντας δύο μεγάλες ρωσικές τράπεζες, τις κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν, την κόρη και τη σύζυγο του Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ απαγόρευσαν σε Αμερικανούς να επενδύουν στη Ρωσία.

Την απαγόρευση εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία, αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πέμπτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας που παρουσίασε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι τελευταίες ειδήσεις σε τίτλους:

  • Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από τα περίχωρα του Κιέβου, δηλώνουν οι Ουκρανοί
  • Ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Ντοντμπάς. Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τον ουκρανικό τομέα του Λουγκάνσκ. Κτίρια στις φλόγες στην πόλη Σεβεροντόνετσκ.
  • Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κρατήσει πολλούς μήνες ή και χρόνια δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
  • Ο μόνος τρόπος για να εγκαταλείψουν οι πολίτες την πολιορκημένη Μαριούπολη είναι είτε πεζοί είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα, καθώς απέτυχαν οι προσπάθειες για απομάκρυνση αμάχων με λεωφορεία, δήλωσε χθες το βράδυ η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.
  • Την άμεση εκκένωση των κατοίκων από την περιοχή του Ντονμπάς ζήτησε η ουκρανική κυβέρνηση.
  • Απίστευτες θηριωδίες έχουν γίνει στο προάστιο του Κιέβου, Μποροντιάνκα με τις αρχές να εκτιμούν ότι ίσως ξεπεράσουν ακόμη και αυτές στην Μπούκα. Η πόλη είναι ναρκοθετημένη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ενώ κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
  • Στη Μπούκα, 150 με 300 σοροί ενδέχεται να βρίσκονται σε ομαδικό τάφο κοντά σε εκκλησία, όπως δήλωσε χθες Ουκρανή βουλευτής.
  • Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «πιθανόν διέπραξαν επίσης φρικαλεότητες» σε τμήματα της Ουκρανίας που δεν είναι προσβάσιμα αυτή τη στιγμή, εκτίμησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.
Παρακαλώ περιμένετε...