Διαψεύδει ο δήμαρχος Κιέβου: Δεν είναι περικυκλωμένη η πόλη

Διαψεύστηκαν από τον δήμαρχο Κιέβου οι δηλώσεις περί περικυκλωμένης πόλης. Μίλησε για παραπληροφόρηση ρωσικών ΜΜΕ που διαδόθηκε και από ουκρανικά:

Κραυγή απόγνωσης από τον Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχο του Κιέβου, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας «περικυκλωμένη», και είπε ότι η εκκένωση πολιτών δεν είναι δυνατή «επειδή έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι». 

«Βρισκόμαστε στα όρια μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Associated Press την Κυριακή, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, η οποία, όπως είπε, επιτέπει στις αρχές να κυνηγούν «σαμποτέρ» στους δρόμους. 

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε ρεύμα, αυτή τη στιγμή έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά η υποδομή για να παραδοθούν τρόφιμα και φάρμακα έχει καταστραφεί». «Γι’ αυτό το μήνυμα σε όλους είναι: υποστηρίξτε την Ουκρανία μαζί είμαστε δυνατοί», είπε. 

«Κάθε Ουκρανός είναι περήφανος που είναι ανεξάρτητος, περήφανος που είναι Ουκρανός και είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δική μας χώρα» τόνισε ο Βιτάλι Κλίτσκο. 

Σημειώνεται ότι δηλώσεις του δημάρχου τις προηγούμενες ώρες παρουσίαζαν καλύτερη την κατάσταση στην πόλη.
 

Πηγή: skai.gr