Κλείσιμο

Ουκρανικές αρχές: Ρωσικές δυνάμεις απήγαγαν τον δήμαρχο της Βελικομπουρλούτσκα

Ο Βίκτορ Νικολάεβιτς Τερετσένκο, δήμαρχος της Βελικομπουρλούτσκα στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβου της Ουκρανίας, συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με ένα βίντεο του Oleh Syniehubov, επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Χάρκοβου, την Πέμπτη.

«Έχουμε νέα σήμερα ότι [οι Ρώσοι] συνέλαβαν τον επικεφαλής της κοινότητας Βελικομπουρλούτσκα ,Βίκτορ Νικολάεβιτς Τερετσένκο. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να έχουν ασφάλεια. Ο Βίκτορ Νικολάεβιτς Τερετσένκο απήχθη από τον χώρο εργασίας του και οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Τον κρατούν και δεν θα τον αφήσουν ελεύθερο», είπε ο Syniehubov.

Οι ντόπιοι καταδικάζουν την πράξη, πρόσθεσε, και είπε ότι εργάζεται για να απελευθερώσει τον αρχηγό του χωριού το συντομότερο δυνατό.

«Σύντομα τα κατεχόμενα εδάφη μας θα είναι και πάλι δικά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αν και οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει το Χάρκοβο, «συνεχίζουν τον τρόμο τους εναντίον του άμαχου πληθυσμού, ιδιαίτερα εναντίον των αρχηγών εδαφικών κοινοτήτων της περιοχής του Χάρκοβο σήμερα», είπε ο Syniehubov.

Αυτό έρχεται μια ημέρα αφότου ο δήμαρχος της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

Πηγή: CNN