103 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο υποστηρίζει η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής 103 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλήξει περισσότερα από 400 εκπαιδευτικά ιδρύματα και 59 από αυτά έχουν καταστραφεί, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση άμεσα να διακριβώσει την πληροφορία.

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιφέρεια Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 500 κάτοικοι της ομώνυμης πόλης έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Στο μεταξύ ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι περίπου 20.000 άμαχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν από τη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα.

Στη Ζαπορίζια έφτασαν πάνω από 3.000 αυτοκίνητα με αμάχους από τη Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός διοικητής Oleksandr Starukh μέσω Telegram. Μεταξύ των αμάχων που έφτασαν στη Ζαπορίζια βρίσκονται και 772 παιδιά.

Η Μαριούπολη, λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας, σφυροκοπείται από τους Ρώσους από την 1η Μαρτίου. Οι κάτοικοι που έχουν απομείνει στην πόλη, βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς τρεχούμενο νερό, ηλεκτροδότηση και θέρμανση.

Τουλάχιστον 200.000 έχουν άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: skai.gr