Πετάξτε σαν «Βασιλιάς» - Πωλείται ιδιωτικό τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ (φωτογραφίες)

Το 1962 JetStar - ένα από τα 202 που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Lockheed - είναι κόκκινο με ασημί πινελιές και το εσωτερικό του είναι επενδυμένο με κόκκινο βελούδο και χρυσό φινίρισμα

Ένα από τα ιδιωτικά τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ θα πωληθεί σε δημοπρασία στις 22 Δεκεμβρίου του 1976, έναντι 840.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions.

Το 1962 JetStar - ένα από τα 202 που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Lockheed - είναι κόκκινο με ασημί πινελιές και το εσωτερικό του είναι επενδυμένο με κόκκινο βελούδο και χρυσό φινίρισμα.

ελβις

Το αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και εννέα επιβάτες και έχει φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση με συσκευή αναπαραγωγής βίντεο και κασετόφωνο.

elbis

elbis

Όποιος υποβάλει την υψηλότερη προσφορά θα αποκτήσει - εκτός από το αεροσκάφος - ένα αντίγραφο της συμφωνίας ασφάλειας με την υπογραφή του τραγουδιστή και ένα αντίγραφο του τιμολογίου πώλησης του.

elvis

Το αεροσκάφος σεν έχει ανακατασκευαστεί και θα χρειαστεί νέο κινητήρα και πιλοτήριο για να πετάξει ξανά, φτάνοντας μέγιστες ταχύτητες των 565 μιλίων την ώρα με αυτονομία καυσίμου τα 2.500 μίλια.

elvis

Στον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών αναφέρεται ότι μια εταιρεία από τη Σαουδική Αραβία απέκτησε το αεροσκάφος το 1977.

elvis

elvis

Σύμφωνα με την Daily Mail, πουλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή των 430.000 δολαρίων το 2017 μετά τη διάσωσή του μετά από 30 χρόνια σε αεροδιάδρομο στο νεκροταφείο αεροπλάνων του Roswell International Air.

elvis

Πηγή: skai.gr