Ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που ελάχιστοι γνωρίζουν - Ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος του άνθρακα Gautam Adani είναι πλέον ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 

Ο 59χρονος πρόεδρος της Adani Group έχει περιουσία 122,2 δισ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι μόλις ξεπέρασε τον Warren Buffett (121,9 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τα real time στοιχεία του Forbes. Και βέβαια, έχει αφήσει πίσω του τον μεγάλο ανταγωνιστή του, τον επίσης Ινδό δισεκατομμυριούχο Mukesh Ambani. 

Η Adani Group έχει ωφεληθεί από την εκτίναξη των τιμών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα και οι επτά εισηγμένες εταιρείες του ομίλου να ενισχύονται. Μάλιστα, οι Adani Power και Adani Wilmar είδαν τις τιμές τους να διπλασιάζονται στο πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Η Adani Wilmar είναι ο ηγέτης στο λάδι στην Ινδία, με το brand Fortune, ενώ το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της εκτείνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Λάδια, συσκευασμένα τρόφιμα και  βιομηχανικά είδη. 

Η Adani Total Gas έχει εκτιναχθεί αφότου ανακοίνωσε την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση, με τον πρώτο της σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ινδία. 

Η Adani δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, το φυσικό αέριο,  τις εξορύξεις, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις υποδομές. 

Πηγή: moneyreview