Ποινή κάθεριξης 23 ετών στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Σε ποινή κάθεριξης 23 ετών για τα αδικήματα του βιασμού και των σεξουαλικών επιθέσεων καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα ο άλλοτε κραταιός άνδρας του Χόλιγουντ Χάρβι Γουάινστιν.

Ο παραγωγός ταινιών καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση στην πρώην βοηθό παραγωγής Mimi Haleyi και για βιασμό της πρώην ανερχόμενη ηθοποιού Jessica Mann.

Και οι δύο γυναίκες χειροκροτήθηκαν, από τον κόσμο που είχε σπεύσει να παρακολουθήσει τη δική, όταν φθασαν στο δικαστήριο.

Ο 67χρονος Γουάινστιν που έμφανίστηκε στο δικαστήριο καθισμένος σε αναπήρικη καρέκλα, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι άνδρες κατηγορούνται από το κίνημα  #MeToo για "πράγματα που κανένας από μας δεν κατάλαβε".

Ο καταδικασθείς παραγωγός, ο οποίος δεν κατέθεσε κατά την διάρκεια της δίκης  σχολίασε, στο περιθώριο της δικαστικής απόφασης πως ανησυχεί για το τι συμβαίνει πλέον στη χώρα του καθώς χιλιάδες άνδρες χάνουν ανάλογες δικαστικές διαμάχες

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο παραγωγός ταινιών προέβαινε επί μακρόν σε πράξεις κακομεταχείρησης καθώς και σε εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί.

Πηγή: skynews