Κλείσιμο

Πλουσιότερος από ποτέ ο Ρίτσαρντ Μπράνσον – Τι προκάλεσε την οικονομική απογείωση του

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον αναμένεται να πετάξει στο διάστημα φέτος, αλλά η τύχη του έχει ήδη χτυπήσει τη στρατόσφαιρα.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει προσθέσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στον πλούτο του από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς οι μετοχές της Virgin Galactic Holdings Inc. αυξήθηκαν στο αποκορύφωμά τους μετά από μια σειρά θετικών γεγονότων.

Πρώτα υπήρχε το σχέδιο της Cathie Wood για χρηματιστηριακές συναλλαγές που παρακολουθούν διαστημικές εταιρείες. Στη συνέχεια, η Virgin Galactic προσελκύθηκε από τη φρενίτιδα των επενδυτών λιανικής που τροφοδοτούνται από το Reddit και ρίχνουν σε μετοχές. Και, τέλος, η είδηση ​​τη Δευτέρα ότι η επιχείρηση θα συνοψίσει δοκιμαστικές πτήσεις του διαστημικού αεροπλάνου της με πυραύλους. Η μετοχή έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί φέτος.

Ο Branson, του οποίου η Virgin Atlantic Airways Ltd. έπρεπε να διασωθεί από το χείλος της κατάρρευσης πέρυσι, έχει τώρα καθαρό ρεκόρ ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Το μερίδιό του στην Virgin Galactic αποτελεί σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας του. Οι μετοχές της εταιρείας Las Cruces της Νέας Μεξικού αυξήθηκαν κατά 10% στις 7:54 π.μ. στις αρχές της διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη, ενώ πολλές μετοχές δημοφιλείς με τους εμπόρους της Reddit - συμπεριλαμβανομένων των GameStop Corp. και AMC Entertainment Holdings Inc. - υποχώρησαν.

Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένα από τα πιο πρόσφατα στοιχήματα του Branson, 70 ετών, ενός σειριακού δημιουργού εταιρειών που κυμαίνονται από δισκογραφικές εταιρείες έως αναψυκτικά. Η μάρκα Virgin που ίδρυσε ως λιανοπωλητής παραγγελιών το 1970 συνδέεται πλέον με περισσότερες από 40 επιχειρήσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής τράπεζας Virgin Money UK Plc.

Πηγή: Bloomberg