Πληροφορίες για προέλαση του στρατού του Χαφτάρ σε περιοχές της Τρίπολης 

Για προέλαση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ σε νέες περιοχές της Τρίπολης κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα το γραφείο Τύπου του LNA (Λιβυκός Εθνικός Στρατός).  

Ο Χαφτάρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα κάλεσε την Πέμπτη τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, στην «τελική μάχη», όπως είπε, για την πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός φέρεται να έχει καταλάβει την περιοχή AlTawghaar και προελαύνει προς τις περιοχές Salah Al-Deen και  Al-Kraimiyah. Επίσης η Αστυνομική Ακαδημία της Τρίπολης και το στρατόπεδο Hamza έπεσαν στα χέρια του Χαφτάρ. 

Στην Τρίπολη εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, η οποία υπέγραψε πρόσφατα το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Από τα περίχωρα της Τρίπολης που πλέον βρίσκεται σε κλοιό των αντικυβερνητικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Χαφτάρ, Αχμέντ αλ Μισμάρι αποκάλυψε την εμπλοκή της Άγκυρας στον εμφύλιο της Λιβύης. Οι δυνάμεις του LNA, λέει, εδώ και μήνες βρίσκονται αντιμέτωπες με Τούρκους.