ΚΑΙΡΟΣ

Πιθανό ταξίδι Μαδούρο στην Ρωσία, το Καράκας αψηφά το σενάριο επέμβασης

Επίσκεψη στην Ρωσία ενδέχεται να πραγματοποιήσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να λάβει μέρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και RIA, επικαλούμενα τον υπουργό Εξωτερικών της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Η Μόσχα είναι ένας από τους λιγοστούς συμμάχους του καθεστώς Μαδούρο στη διεθνή σκηνή, δεδομένου ότι περισσότερες από 50 χώρες αναγνωρίζουν πλέον τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα φέρεται να δήλωσε επίσης πως η στρατιωτική δύναμη ρώσων ειδικών που βρίσκεται στην Βενεζουέλα μπορεί να διευρυνθεί.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γουαϊδό κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε εξέγερση, δίχως αποτέλεσμα, ενώ πριν λίγες ώρες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει στρατιωτική επέμβαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Αρεάσα επανέλαβε πως τα σώματα ασφαλείας των «τσαβίστας» είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε εισβολή, σημειώνοντας με νόημα πως ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει παράσχει στο Καράκας τον καλύτερο διαθέσιμο εξοπλισμό.Πηγή: skai.gr