ΚΑΙΡΟΣ

Πιθανή αναβάθμιση περιορισμών κατά του κορωνοϊού σε Μάντσεστερ και Λονδίνο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την πιθανότητα να τοποθετηθούν το ευρύτερο Μάντσεστερ και η γειτονική κομητεία του Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, καθώς και το Λονδίνο στη δεύτερη βαθμίδα, συζητά η βρετανική κυβέρνηση.

Η Υφυπουργός Υγείας Χέλεν Γουάτλι έχει από το πρωί τηλεφωνικές επικοινωνίες με βουλευτές που εκπροσωπούν τις περιφέρειες των περιοχών αυτών.

Με αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ θα συνομιλήσουν και οι τοπικοί δήμαρχοι.

Πιθανές ανακοινώσεις αναμένονται λίγο πριν από το μεσημέρι τοπική ώρα, καθώς έχει προγραμματιστεί δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων από τον Υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ενώ σε όλη την Αγγλία ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των έξι ατόμων σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, η υποχρέωση όλων των καταστημάτων εστίασης να κλείνουν στις 10 τη νύχτα και η σύσταση για εργασία από το σπίτι, η δεύτερη βαθμίδα μέτρων προσθέτει την απαγόρευση συνάντησης ατόμων που δε συγκατοικούν σε κλειστό χώρο.

Στην τρίτη βαθμίδα, που ισχύει από την Τετάρτη, υπάγεται μόνο η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ. Η βαθμίδα προβλέπει κλείσιμο των παμπ και των μπαρ, όχι όμως και των εστιατορίων, κλείσιμο των γυμναστηρίων, των καζίνο και των γραφείων στοιχημάτων κατόπιν διαβουλεύσεων, απαγόρευση μίξης νοικοκυριών σε κλειστό χώρο και σε κήπους σπιτιών, αλλά και σύσταση αποφυγής μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές.