Πέθανε στα 76 του ο serial killer της Σκωτίας Peter Tobin

Κορίτσια από 15 έως και 23 χρόνων τα θύματά του - Πώς είχε δράσει και πού βρέθηκαν οι σοροί - Εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις εκτός των τριών κοριτσιών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους δολοφόνους παγκοσμίως. Ο serial killer της Σκωτίας Peter Tobin πέθανε στη φυλακή μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο κατά συρροή δολοφόνος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία τουλάχιστον τριών γυναικών, ενώ εκκρεμούσαν υποθέσεις αρκετών ακόμα, οι οποίες είχαν την ατυχία να μπουν στο αρρωστημένο μυαλό του ως στόχοι.

Ο Tobin είχε βιάσει και σκοτώσει την 23χρονη Πολωνή φοιτήτρια Αντζέλικα Κλακ, κρύβοντας το άψυχο σώμα της κάτω από το πάτωμα μίας εκκλησίας στο Γκλάσκοου, το 2006.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 15χρονης Βίκι Χάμιλτον από το Ρέντινγκ, κοντά στο Φόλκερκ, το 1991, καθώς και τη δολοφονία της 18χρονης Dinah McNicol την ίδια χρονιά.

Θύματα

Οι σοροί των δύο κοριτσιών βρέθηκαν 17 χρόνια μετά, θαμμένοι στην αυλή του πρώην σπιτιού του Tobin, στο Margate, του Kent.

Η δεύτερη κοπέλα χάθηκε όταν περίμενε το λεωφορείο μετά από μουσικό φεστιβάλ στο οποίο είχε πάει να διασκεδάσει και η πρώτη κοπέλα, η Πολωνή φοιτήτρια, δούλευε ως καθαρίστρια στην εκκλησία, κάτω από το πάτωμα της οποίας την έθαψε ο κατά συρροή δολοφόνος.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σκωτία