Πέθανε ο θρύλος της ροκ Έντι βαν Άλεν

Πέθανε, σε ηλικία 65 ετών, ο θρύλος της ροκ Έντι βαν Άλεν στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος, Van Halen, και ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ροκ, έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν άρρωστος για δύο δεκαετίες, (καρκίνος στο φάρυγγα) και πρόσφατα η υγεία του επιδεινώθηκε. Σύμφωνα με την TMZ, ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλό του και σε άλλα όργανα. 

Ο Έντι Βαν Χάλεν διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του. Σύμφωνα με όσα έλεγε ο ίδιος, ο καρκίνος πιθανότατα προκλήθηκε από τη μεταλλική πένα με την οποία έπαιζε την κιθάρα του, την οποία πολύ συχνά έβαζε στο στόμα του. Ο ρόκερ υπήρξε και δεινός καπνιστής για πολλά χρόνια. 

Το 2012 ο Έντι Βαν Χάλεν ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου. 

To hard rock συγκρότημα Van Halen δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια το 1972. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από τον πρώτο τους δίσκο, το 1978, και οι συνολικές πωλήσεις τους αγγίζουν τα εκατό εκατομμύρια παγκοσμίως.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ