Πέθανε ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος από κορωνοϊό

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος, επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πέθανε από κορωνοϊό, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram την Παρασκευή.

«Ήταν τιμή μου να σε γνωρίζω. Άνθρωποι σαν εσένα δεν φεύγουν ποτέ », έγραψε ο Βούσιτς κάτω από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ειρηναίου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ειρηναίος, 90 ετών, ένας συντηρητικός που ασκούσε επίσης μεγάλη πολιτική επιρροή, διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 4 Νοεμβρίου και από τότε ήταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Βελιγράδι.

Μέχρι προχθές τα επίσημα ανακοινωθέντα ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, χωρίς σοβαρές επιπλοκές. Εχθές ωστόσο η υγεία του Πατριάρχη Ειρηναίου παρουσίασε επιδείνωση και διασωληνώθηκε. Στην θεραπεία του Πατριάρχη των Σέρβων συμμετείχαν και γιατροί από τη Ρωσία που έφτασαν στη Σερβία γι' αυτόν τον λόγο.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηνάιος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος επίσης απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού.

Πηγή: Reuters