Κλείσιμο

Πέθανε ο «άνθρωπος της τρύπας» - Ζούσε απομονωμένος στον Αμαζόνιο για 26 χρόνια

Πρόκειται για το τελευταίο μέλος της φυλής του, πολλά μέλη της οποίας είχαν σκοτωθεί από τη δεκαετία του 1970

Το τελευταίο εναπομείναν μέλος μιας ομάδας ιθαγενών που ζούσε απομονωμένη στον Αμαζόνιο πέθανε, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο συγκεκριμένος άνδρας ζούσε σε πλήρη απομόνωση τα τελευταία 26 χρόνια.

Ήταν γνωστός ως ''Man of the Hole'' ή αλλιώς ''άνθρωπος της τρύπας'' επειδή έσκαψε βαθιές τρύπες, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούσε για να παγιδεύει ζώα ενώ άλλες για να κρύβεται.

Το σώμα του βρέθηκε στις 23 Αυγούστου σε μια αιώρα έξω από την ψάθινη καλύβα του. Θεωρείται ότι πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 60 ετών.

Ο άνδρας ήταν ο τελευταίος μιας ομάδας ιθαγενών που ζούσε στην περιοχή των ιθαγενών Tanaru στην πολιτεία Rondônia, η οποία συνορεύει με τη Βολιβία.

Η πλειοψηφία της φυλής του πιστεύεται ότι σκοτώθηκε ήδη από τη δεκαετία του 1970 από κτηνοτρόφους που ήθελαν να επεκτείνουν τη γη τους.

Το 1995, έξι από τα υπόλοιπα μέλη της φυλής του σκοτώθηκαν σε επίθεση από παράνομους ανθρακωρύχους, καθιστώντας τον τον μοναδικό επιζώντα.

Η Υπηρεσία Ιθαγενών Υποθέσεων της Βραζιλίας (Funai) αντιλήφθηκε την επιβίωσή του μόλις το 1996 και από τότε παρακολουθούσε την περιοχή για τη δική του ασφάλεια.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης περιπολίας που ο πράκτορας της Funai, Altair José Algayer, βρήκε το άψυχο σώμα του άνδρα 

Πηγή: skai.gr