Περισσότεροι από 33 εκατ. είδαν την ομιλία Μπάιντεν για την «Κατάσταση της Ένωσης»

Περισσότεροι από 33 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την ομιλία για την “Κατάσταση της Ένωσης” του προέδρου Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Τρίτης από την αμερικανική τηλεόραση, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη ομιλία του 2021 προς το Κογκρέσο, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία (Nielsen).

Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνεται η τηλεθέαση σε εννέα αγγλόφωνα δίκτυα ενημέρωσης και καλωδιακής τηλεόρασης, ενώ θα αυξηθεί αν προστεθεί η τηλεθέαση από τα ισπανόφωνα και λοιπά δίκτυα, σύμφωνα με το CNN.

Η Nielsen αναμένονταν να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία αργά χθες το βράδυ.

Η πρώτη επίσημη ομιλία του Μπάιντεν στο Κογκρέσο τον Απρίλιο του 2021 προσέλκυσε περίπου 26,9 εκατομμύρια τηλεθεατές μέσω 16 αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Στην ομιλία της Τρίτης, ο πρόεδρος Μπάιντεν επιτέθηκε στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ παρουσίασε λεπτομερώς την εσωτερική του ατζέντα.

Το ακροατήριο του Μπάιντεν καταγράφηκε κάτω από το συνολικό αριθμό της πρώτης επίσημης ομιλίας στο Κογρκέσο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το 2018, η οποία είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον 46 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Τα τηλεοπτικά ακροατήρια για τα ζωντανά γεγονότα έχουν μειωθεί δραστικά, καθώς οι τηλεθεατές στρέφονται προς τις υπηρεσίες τεχνολογίας streaming που καταγράφουν μεγάλη ζήτηση.

Πηγή: skai.gr