Εξώφυλλο Time: 2020 η χειρότερη χρονιά της ιστορίας

Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της χρονιάς με ένα τεράστιο «Χ» πάνω από τον αριθμό 2020. Το εξώφυλλο αυτό είναι όλα όσα νιώθουμε για το 2020 αφού οι περισσότεροι θέλουν να ξεχάσουν αυτή τη χρονιά για όλη την απογοήτευση, δυστυχία, θανάτους που έχει φέρει μαζί της. Αρχικά ο ιός "βρέθηκε" στην Κίνα και εν συνεχεία σε όλο τον πλανήτη, αφαιρώντας ζωές, δοκίμαζοντας τις αντοχές κάθε χώρας στην υγεία και την οικονομία.

Η επιλογή των υπεύθυνων του περιοδικού σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού που συνεχίζει να υπάρχει παντού, αφήνοντας πίσω της 1,5 εκατ. νεκρούς έως σήμερα.

Όπως σημειώνεται στον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο intsagram «υπήρξαν χειρότερα χρόνια στην ιστορία των ΗΠΑ και σίγουρα χειρότερα χρόνια στην παγκόσμια ιστορία, αλλά οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε σήμερα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να είστε άνω των 100 για να θυμάστε την καταστροφή του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της γρίπης του 1918. Περίπου 90 για να έχετε την αίσθηση της οικονομικής στέρησης που προκαλείται από τη μεγάλη ύφεση και στα 80 για να διατηρήσετε οποιαδήποτε μνήμη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και των φρικαλεοτήτων του. Οι υπόλοιποι από εμάς δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο - για τις επανειλημμένες φυσικές καταστροφές που επιβεβαιώνουν πόσο έχουμε προδώσει τη φύση. Για τις εκλογές που αμφισβητούνται βάσει της φαντασίας. Για έναν ιό που προήλθε, πιθανώς, από μια νυχτερίδα μόνο για να αναθεωρήσει τη ζωή σχεδόν όλων των ανθρώπων στον πλανήτη και να τερματίσει τη ζωή περίπου 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο». 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Πηγή: Must