Κλείσιμο

Πάρτι γενεθλίων για τον Μπόρις Τζόνσον εν μέσω lockdown διοργάνωσε η σύζυγός του

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Πάρτι γενεθλίων για τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον διοργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας το ITV.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βρετανικού καναλιού, η σύζυγος του Βρετανού Πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς βοήθησε στην οργάνωση ενός πάρτι-έκπληξη για τον σύζυγό της λίγο μετά από τις 2 το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2020.

Πιστεύεται ότι έως και 30 άτομα παραβρέθηκαν στο πάρτι στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ, λίγο μετά από την επιστροφή του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο από επίσκεψη εργασίας σε σχολείο στο Χάρτφορντσιρ.

Μεταξύ των παρισταμένων, πέρα από αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ, φέρεται να ήταν η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και φίλη του πρωθυπουργικού ζεύγους Λούλου Λιτλ, δηλαδή μη εργαζόμενη στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η κα Λιτλ εκείνη την περίοδο εργαζόταν για την αμφιλεγόμενη ανακαίνιση του πρωθυπουργικού διαμερίσματος.

Η κα Σίμοντς και η κα Λιτλ έφεραν μία τούρτα γενεθλίων και μαζί με το προσωπικό που είχε συγκεντρωθεί τραγούδησαν χρόνια πολλά στον Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε το ρεπορτάζ του ITV. Οι παριστάμενοι φέρονται να έμειναν στο χώρο επί περίπου 20-30 λεπτά και να έφαγαν φαγητά πικ-νικ από σουπερμάρκετ.

Το ITV News ανέφερε επίσης ότι υπήρξε και δεύτερη παράνομη συνάθροιση συγγενών του ζεύγους το ίδιο βράδυ στο πρωθυπουργικό διαμέρισμα.

Εκείνη την περίοδο στην Αγγλία απαγορεύονταν οι κοινωνικές συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, ενώ μεταξύ άλλων μέτρων απαγορεύονταν οι πρόβες των χορωδιών λόγω των ανησυχιών για τη διασπορά του κορωνοϊού με το τραγούδι. Επιτρέπονταν παρέες μόνο των έξι ατόμων να συναντηθούν σε ανοιχτό χώρο.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε ότι υπήρξε η πρώτη συγκέντρωση με μέλη του προσωπικού του πρωθυπουργικού γραφείου «μετά από συνάντηση εργασίας» για να ευχηθούν στον Μπόρις Τζόνσον. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρέστη «για λιγότερο από δέκα λεπτά», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τη βραδινή συνάθροιση, η Ντάουνινγκ Στριτ τη διέψευσε λέγοντας ότι ακολουθώντας τους κανόνες της περιόδου ο Πρωθυπουργός δέχθηκε έναν μικρό αριθμό συγγενών σε ανοιχτό χώρο του οικήματος.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο Μπόρις Τζόνσον είχε τονίσει σε συνέντευξη Τύπου ότι παρέμεναν παράνομες οι συναθροίσεις σε ξένα σπίτια.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη δημοσιοποίηση του πορίσματος της έρευνας που διενεργεί η ανώτερη κρατική αξιωματούχος Σου Γκρέι για τα πολλαπλά πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω απαγορευτικών.

Τη Δευτέρα ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, που έχει κάνει κάποιες από τις αποκαλύψεις, γνωστοποίησε ότι κατέθεσε στην έρευνα. Όπως τόνισε, η κατάθεσή του έγινε γραπτώς για να μην μπορέσει ο Πρωθυπουργός να ισχυριστεί αναληθή πράγματα για τα όσα είπε ο πρώην σύμβουλός του.

Η αντιπολίτευση έσπευσε να επαναλάβει το αίτημα για παραίτηση του Πρωθυπουργού, τον οποίο πάντως αμέσως υπερασπίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις. Η κα Ντόρις έγραψε ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «πάρτι» όταν εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο σταματούν για δέκα λεπτά για να κόψουν μια τούρτα και να τραγουδήσουν χρόνια πολλά σε κάποιον που έχει γενέθλια.

Σχολιαστές πάντως υπενθυμίζουν πως ακόμα και η βασίλισσα είχε αναβάλει τον εορτασμό των γενεθλίων της λίγο νωρίτερα εκείνη την περίοδο.

Όλες οι ειδήσεις.
 

Πηγή: skai.gr