Παραλήρημα Τσελίκ: Η Ελλάδα... σουβλίζει φουσκωτά και βασανίζει πρόσφυγες

Παραλήρημα Τσελίκ: Η Ελλάδα... σουβλίζει φουσκωτά και βασανίζει πρόσφυγες

Η Άγκυρα συνεχίζει την επιθέσεις στην Ελλάδα. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που κατηγόρησε τη χώρα μας για απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Ενώ ο πρόεδρος μας έκανε έκκληση στην Ευρώπη και στον ΟΗΕ, για να μην πεθαίνουν τα παιδιά στη Μεσόγειο. Υπάρχουν δυο λόγοι του θανάτου των παιδιών στη Μεσόγειο. Ο ένας είναι το καθεστώς Άσαντ που προσπαθεί να τους σκοτώσει μαζί με τις οικογένειες τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η Ελλάδα που σουβλίζει τα φουσκωτά τους. Η Ελλάδα που τους ξεγυμνώνει, τους κλέβει τα χρήματα και τους βασανίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Ομέρ Τσελίκ

Την ίδια ώρα, συνάντηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου με τον αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε η Άγκυρα, προφανώς για να μετριάσει τις εντυπώσεις από την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. 

Παράλληλα, ο Ερντογάν πάντως επιμένει στο όραμα της τουρκικής αυτοκρατορίας, κάνοντας λόγο για τα σύνορα της χώρας να επεκτείνονται σε όλη την υφήλιο.

«Άλλα είναι τα σύνορα του κράτους μας, κι εντελώς άλλα είναι τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας. Τα σύνορα του κράτους μας εκτείνονται απο την Ανατολή στη Δύση, απο την Αδριανούπολη στην πόλη του Καρς απο τον βορρά στο νότο, απο τη Σινώπη μέχρι και το Χατάι. Όμως τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας βήμα βήμα φτάνουν απο την Ευρώπη μέχρι και στο πιο ακραίο σημείο της Ασίας, όπως απο τη Σιβηρία μέχρι και τα βάθη της Αφρικής, ξεπερνούν τους ωκεανούς και φτάνουν μέχρι και την Αμερική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

Πηγή: skai.gr