Παραλήρημα Οκτάι: Όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα

οκται

Τη σκυτάλη των απειλών πήρε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας. Οι αναφορές στη Σμύρνη και οι ανιστόρητες τοποθετήσεις για τα νησιά και τη Συνθήκη της Λωζάννης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ακραίες απειλές της Άγκυρας για «επέμβαση» στα ελληνικά νησιά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

«Όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα», δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ελιζέ.

«Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει ''μην έρχεσαι το βράδυ, έλα τη μέρα''. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει  νύχτα. Αυτό θα το θυμάται και από πριν 100 χρόνια. Αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειάζεται βάσει διεθνών συμφωνιών, θα ''χιονίσει'' στα ελληνικά νησιά που η Ελλάδα βασίζεται τόσο πολύ», ανέφερε συγκεκριμένα.

Συνέχισε μάλιστα τις προκλήσεις λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να «μαζέψει τα μυαλά της» ενώ έκανε και αναφορά στην Κύπρο και τη Σμύρνη: «Όταν λέμε ''μαζέψτε τα μυαλά σας'' και ''μην ξεχάσετε τη Σμύρνη'' σε μια Ελλάδα που ενεργεί απερίσκεπτα, γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση», τόνισε. «Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο», επανέλαβε.

«Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Είπε “σταματήστε να στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, γιατί μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Κι εσείς είστε μάρτυρες πως κάνει κάτι όταν πρέπει κι όλος ο κόσμος το ξέρει.  Αυτό είναι μια δήλωση πως αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει ,  θα κάνουμε αυτό που πρέπει», σημείωσε επίσης ο Φουάτ Οκτάι

Πηγή: skai.gr