Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησα από τον Θεό να σταματήσει τον κορωνοϊό

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica παραχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος, στην οποία αναφέρεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ζει η υφήλιος εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Ζήτησα από Κύριο να σταματήσει την επιδημία. Κύριε, σταμάτησέ την με το χέρι σου, προσευχήθηκα γι' αυτό» αποκαλύπτει ο ποντίφικας, ο οποίος πήγε και προσευχήθηκε σε δυο εκκλησίες της Ρώμης.

«Πρέπει να ανακαλύψουμε και πάλι τις μικρές πράξεις, την προσοχή προς όποιον είναι κοντά μας», προσθέτει ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στα μικρά πράγματα βρίσκεται ο θησαυρός μας».

«Πρόκειται για μικρές πράξεις, οι οποίες κάποιες φορές χάνονται στην ανώνυμη καθημερινότητα: ένα τηλεφώνημα, ένα πιάτο ζεστό φαί, ένα χάδι», εξηγεί.

Ο πάπας ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που αυτές τις δύσκολες ώρες βοηθούν τους συνανθρώπους τους και ζήτησε από όλους «να στηρίξουν με κάθε τρόπο όσους πενθούν λόγω της απώλειας αγαπημένων τους προσώπων».

Σε μια αναφορά στην κοινωνική καθημερινότητα, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι διάβασε με προσοχή ένα άρθρο στο οποίο ιταλός παρουσιαστής συνέδεε την σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τη στάση ζωής και τις αρχές μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητα των εθνικών συστημάτων υγείας και στην ζημιά που τους προκαλεί όποιος φοροδιαφεύγει.

Ο Αργεντινός ποντίφικας, τέλος, ζητά από όσους δεν πιστεύουν στον Θεό «να πιστέψουν στην αγάπη των ανθρώπων που τους περιστοιχίζουν, ώστε με τον τρόπο αυτό να καταφέρουν να βρουν ελπίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ