Εγωιστές είναι σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο όσοι επιλέγουν να υιοθετούν σκυλιά και γατιά αντί να τεκνοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, ο  Πάπας επέκρινε τα ζευγάρια που επιλέγουν να έχουν κατοικίδια αντί για παιδιά υποστηρίζοντας ότι η απόφασή τους να παραιτηθούν από την τεκνοποιία οδηγεί σε απώλεια της «ανθρωπιάς» και βλάπτει τον πολιτισμό.

Η δήλωση που αναμφισβήτητα θα προκαλέσει τις αντιδράσεις εκατομμυρίων κηδεμόνων σκύλων και γάτων ανά τον πλανήτη, έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ποντίφικα στο Βατικανό.

Ιδιαίτερα, μιλώντας παραβολικά για την απόφαση του Ιωσήφ να αναθρέψει τον Ιησού, την οποία χαρακτήρισε ως ύψιστης μορφής απόδειξη αγάπης, στράφηκε στο θέμα της υιοθεσίας των ορφανών παιδιών σήμερα για να καταλήξει στα ζευγάρια που επιλέγουν τα ζώα αντί για τα παιδιά.

"Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, ή κάνουν μόνο ένα και όχι περισσότερα. Και πολλά, πολλά ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά επειδή δεν θέλουν, ή έχουν μόνο ένα αλλά την ίδια ώρα έχουν δύο σκύλους, δύο γάτες...Ναι, τα σκυλιά και οι γάτες παίρνουν τη θέση των παιδιών», είπε.

"Ναι, είναι αστείο, καταλαβαίνω, αλλά είναι η πραγματικότητα. Και αυτή η άρνηση της πατρότητας ή της μητρότητας μας μειώνει, μας αφαιρεί την ανθρωπιά. Και έτσι ο πολιτισμός γερνάει και είναι χωρίς ανθρωπιά, γιατί χάνει τον πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας. Και η πατρίδα μας υποφέρει από αυτό" συνόψισε.

Yπενθυμίζεται πως το 2014, ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει στο Il Messagero ότι το να έχει κανείς κατοικίδια αντί για παιδιά, «είναι άλλο ένα φαινόμενο πολιτισμικής παρακμής» και ότι οι συναισθηματικοί δεσμοί με τα κατοικίδια είναι «ευκολότερες» από τις «περίπλοκες» σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών.

Ο Ποντίφικας έχει φωτογραφηθεί κατά καιρούς να χαϊδεύει διάφορα ζώα,από σκυλιά μέχρι πάνθηρες, εντούτοις ενώ ο προκάτοχός του, Βενέδικτος XVI, ήταν λάτρης των γατών, ο Φραγκίσκος δεν φαίνεται να έχει κάποιο κατοικίδιο στο Βατικανό.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις