Κλείσιμο

Πάνω από 10.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Σρι Λάνκα

Στη Σρι Λάνκα ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε χθες Δευτέρα το ορόσημο των 10.000 νεκρών.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 189 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων στους 10.140. Το άθροισμα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 έχει φθάσει τα 462.767, εκ των οποίων 68.070 χαρακτηρίζονται ενεργά.

Η Σρι Λάνκα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα. Επίκεντρο είναι η πρωτεύουσα Κολόμπο. Υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η κρίση δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή της. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα ασθενείς με την COVID-19, ενώ τα κρεματόρια δουλεύουν πλέον 24 ώρες το 24ωρο.

Η χώρα παραμένει σε εθνικό lockdown ως την 13η Σεπτεμβρίου, με απόφαση του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, ο οποίος, αφού πρόβαλε αντίσταση στις εκκλήσεις να λάβει περιοριστικά μέτρα για εβδομάδες, αποφάσισε εντέλει να προχωρήσει στην επιβολή τους, μετά τα αγωνιώδη διαβήματα των διοικήσεων νοσοκομείων που προειδοποιούσαν πως κινδυνεύουν να υποστούν κορεσμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ