Αρχιτεκτονική ομορφιά: Σύγχρονη παιδική χαρά επαναπροσδιορίζει τα πιο εμβληματικά κτίρια του Κατάρ - Δείτε φωτογραφίες

«Ήθελα να είναι τα παιδιά σε θέση να φαντάζονται την παιδική χαρά ως μια πόλη-μινιατούρα, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για αυτά», ανέφερε ο καλλιτέχνης

Για την παιδική χαρά «Doha Modern Playground», την οποία δημιούργησε στην πρωτεύουσα του Κατάρ μίλησε ο καλλιτέχνης, Shezad Dawood. Ευρισκόμενη στο πάρκο Al Masrah Park, η παιδική χαρά χαρακτηρίζεται από μικροσκοπικές εκδοχές τεσσάρων γνωστών κτιρίων της Ντόχα.

Παιδική χαρά στο Κατάρ

Ο καλλιτέχνης εργάστηκε στενά με την αρχιτεκτόνισσα και ιστορικό της αρχιτεκτονικής, Fatma Al Sahlawi, για την επιλογή των κτιρίων: το ξενοδοχείο Σέρατον (από William Pereira), το Εθνικό Θέατρο και Υπουργείο Πληροφοριών (από Triad CICO), το Πανεπιστήμιο του Κατάρ (από Kamal El Kafrawi) και το Ταχυδρομείο του Κατάρ (από Twist & Whitley). Κατασκευασμένα μεταξύ 1982 και 1987, τα τέσσερα κτίρια είναι σύμφωνα με τον Dawood «μια ομάδα-κλειδί μοντερνιστικών κτηρίων που πραγματικά αντιπροσώπευαν την αλλαγή προς ένα ανεξάρτητo έθνος».

Παιδική χαρά στο Κατάρ

«Κάθε ένα από τα κτήρια στα οποία αναφέρομαι έχει τις δικές του σχεδιαστικές ιδιοτροπίες και ιδιαιτερότητες οι οποίες φυσικά προσφέρονται για ερμηνείες, όπως τους εμβληματικούς κλωβούς περιστεριών του Ταχυδρομείου του Κατάρ ή, τη μετατροπή των κιονοστοιχιών του Εθνικού Θεάτρου και Υπουργείου Πληροφοριών σε τούνελ για να έρπουν τα παιδιά μέσα τους», εξήγησε ο καλλιτέχνης, μιλώντας στο Dezeen.

Παιδική χαρά στο Κατάρ

«Ήθελα να είναι τα παιδιά σε θέση να φαντάζονται την παιδική χαρά ως μια πόλη-μινιατούρα, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για αυτά», τόνισε.

Παιδική χαρά στο Κατάρ

Πηγή: skai.gr