Ουκρανικό: ΗΠΑ και Καναδάς συζήτησαν πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας 

Πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με την Καναδή ομόλογό του Μέλανι Τζολί σε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις. 

«Ο υπουργός Μπλίνκεν συζήτησε την απειλή μιας περαιτέρω ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τη σημασία της συνεργασίας με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να επιβάλουμε γρήγορο, σοβαρό κόστος στη Ρωσία ως απάντηση σε οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Κατάρ και υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι. Συγκεκριμένα, συζήτησαν «τη συνεχιζόμενη απειλή της Ρωσίας για την Ουκρανία και την επείγουσα ανάγκη της Ρωσίας να αποκλιμακώσει τις εντάσεις». 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τέτοιες πληροφορίες ως «κενές και αβάσιμες» που προκαλούν κλιμάκωση της έντασης, επιμένοντας ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Ωστόσο, ο Ρώσος αξιωματούχος δεν απέκλεισε την «πιθανότητα προκλήσεων για να δικαιολογηθούν τέτοιοι ισχυρισμοί», και προειδοποίησε ότι «οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος στη νοτιοανατολική Ουκρανία μέσω της χρήσης βίας θα έχουν τις πιο σοβαρές συνέπειες».
 

Πηγή: skai.gr