Στα χέρια του Αμερικανού πρέσβη η απάντηση της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την απάντηση της Ρωσίας στις προτάσεις ασφαλείας της Ουάσινγκτον σήμερα Πέμπτη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η απάντηση παραδόθηκε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν στη Μόσχα.

Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα Τζον Σάλιβαν αποχώρησε από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να προβεί σε σχόλια, υπενθυμίζοντας ότι νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε ότι οι ρωσικές απαντήσεις στις προτάσεις των ΗΠΑ για τα ζητήματα ασφαλείας θα διαβιβασθούν στους Αμερικανούς εκπροσώπους εντός της ημέρας.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Λαβρόφ οι προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα δημοσιοποιηθούν για να αποφευχθεί η «παρερμηνεία». 

Πάντως, η Μόσχα έχει ζητήσει εγγυήσεις ότι η γειτονική της Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αλλά οι ΗΠΑ και η ίδια η Συμμαχία μέχρι στιγμής αρνούνται να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ